Wanneer ben je een echte Bourgondiër?

Jij houdt van gezelligheid! Dat gaat samen met lekker eten en het liefst een heerlijke wijn. Maar ben je dan al een echte Bourgondiër? Of is daar toch nog iets meer voor nodig? Stiekem voel je het zelf al wel een beetje aan, maar herken jij je in de onderstaande punten? Lees gauw verder of jij jezelf een echte Bourgondiër mag noemen.

1. Uitgebreide maaltijden

Even een snelle maaltijd en door. Dat is niks voor jou. Je neemt de tijd om van het ontbijt, lunch en diner een feest te maken! Uiteraard wissel je gezond met wat minder gezond af. Als het maar lekker, vers en uitgebreid is. Ze zullen jou niet snel betrappen op een week lang boterhammen met kaas. Iedere nieuwe dag moet tenslotte gevierd worden.

2. Vers van de pers!

Geen pakjes! Jij weet als geen ander dat verse groente en sauzen de basis zijn voor een smakelijke maaltijd. Lekker spelen met kruiden is voor jou het nieuwe toveren. Het liefst sta je dagen in de keuken om iedereen te voorzien van de lekkerste maaltijden.

bourgondier

3. Eten is alles

Heel Holland bakt, 24kitchen of een boek van Sergio Herman. Jij kent het allemaal. Je kunt je uren vermaken met het ontdekken van nieuwe recepten. Tijdens de feestdagen ligt er voor jou steevast een culinair cadeau onder de boom. Je vrienden en familie weten immers dat hun cadeau dubbel en dwars wordt uitbetaald 😛

4. Feestdagen

Je houdt dus echt van de feestdagen. Eind oktober begin jij al met de voorbereidingen voor Kerst. Jij bent helemaal in je element als je samen met je familie kan genieten van allerlei lekkers. Het kost wat tijd om alle mondjes te kunnen vullen, maar dat vind je niet erg. Een paar vrije dagen opnemen om voor te bereiden? Geen probleem, dit voelt voor jou als vakantie.

5. De deur staat altijd open

Onverwachts bezoek? Geen probleem. Je hebt altijd genoeg in huis om je gasten te voorzien van wat lekkers. Als gezelschapsmens ben je dol op bezoek en nodig je bijna iedere week je vrienden uit voor een feestje. De lijst met memorabele avonden is eindeloos. Evenals jouw bucketlist voor de toekomst!

Meer tips & tricks ontvangen over het bourgondische leven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.