Michelle en Jesse starten midden in coronatijd een ‘bourgondische’ kledinglijn:

De coronapandemie is niet alleen maar nadelig. Michelle Koevoets en Jesse Schmitz uit Rhenen hebben nu juist veel meer tijd om van het leven te genieten. Pak een terrasje hier, een strandje daar. Bourgondisch leven. Vanuit die gedachte – genieten – startten ze hun kledinglijn Spanish Fly.

De coronatijd stressvol? Michelle Koevoets en Jesse Schmitz uit Rhenen ervaren juist veel meer rust sinds het virus de maatschappij in zijn greep heeft. ,,Vroeger zaten onze weekenden bomvol met afspraken”, vertelt Jesse. ,,We waren bijna nooit een dagje thuis. Door corona hebben we ineens veel meer tijd om samen leuke dingen te doen, om van het leven te genieten. Even naar het strand, genieten in de zon op het terras of gewoon lekker thuis.” En daar past volgens het tweetal hippe, maar vooral lekker zittende kleding bij. 

‘Lekker wijd’

Spanish Fly is vanuit die gedachte ontstaan. Vanuit hun eigen bourgondische levensstijl, middenin coronatijd. Michelle: ,,Het is een kledinglijn waarbij genieten centraal staat.”

Het lijkt ons erg leuk en toepasse­lijk als kleding van Spanish Fly straks te koop is bij verschil­len­de horecaza­ken of in pop-up stores Michelle Koevoets

Michelle trekt zachtjes aan de stof van haar T-shirt. ,,Lekker wijd, het zit heerlijk en het is gemaakt van biologisch katoen.” Dat is in Indonesië geteeld en er komt geen kinderarbeid aan te pas. Heel belangrijk, vindt het tweetal, en een voorwaarde voor de productie van hun kleding. Jesse: ,,We hebben goed gezocht en uiteindelijk een bedrijf in Duitsland gevonden dat de kleding op maatschappelijk verantwoorde wijze fabriceert.”

In de webwinkel van Spanish Fly kunnen klanten nu nog alleen T-shirts en hoodies kopen. ,,Maar we willen het assortiment wel uitbreiden”, vertelt Michelle. ,,Bijvoorbeeld met jurkjes, maar dan wel in T-shirt-stijl. Het belangrijkste criterium blijft tenslotte dat het lekker zit.” Bovendien hopen ze dat hun kleding binnenkort niet alleen via internet te verkrijgen is, maar ook in fysieke winkels. ,,Bij sommige kapperszaken kun je tegenwoordig een drankje doen. Het lijkt ons erg leuk en toepasselijk als onze kleding straks te koop is bij verschillende horecazaken of in pop-up stores.”

Randstad

Sinds drie maanden draait de webshop op volle toeren. Jesse: ,,Eerst waren het vooral vrienden en kennissen die een kledingstuk kochten, maar de laatste tijd krijgen we ook bijvoorbeeld vanuit de Randstad bestellingen binnen. We hopen dat steeds meer mensen zich met Spanish Fly en de gedachte achter het merk gaan identificeren. Laatst werden we op Instagram al getagd door iemand die een T-shirt op het strand in Dubai droeg. We hopen dat dat in de zomer straks veel vaker gebeurt.”

Met hun merk hopen Jesse en Michelle mensen niet alleen mooi aan te kleden, maar vooral ook te inspireren om net zo bourgondisch van het leven te genieten als zij doen. Michelle: ,,Daarom schrijven we ook blogs met recepten voor cocktails, over lekkere wijnen en leuke vakantiebestemmingen.”

Nu de coronamaatregelen steeds verder worden versoepeld, merken de Rhenenaars dat ook hun leven weer drukker wordt. ,,Toch proberen we de rust zoveel mogelijk te behouden. We willen genieten van het leven, nieuwe dingen ontdekken en mooie reizen maken. Spanish Fly past helemaal bij die levensstijl.”

Bron: De Gelderlander – Foto’s: Elly Molenaaar

Link naar artikel: https://www.gelderlander.nl/de-vallei/michelle-en-jesse-starten-midden-in-coronatijd-een-bourgondische-kledinglijn-nu-veel-meer-tijd-om-van-het-leven-te-genieten~a0a28673/204026028/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *