Kleding wassen: 5 super tips!

Om zo lang mogelijk van je kleding te kunnen genieten is het belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan. Ben jij ook iemand die zich mateloos ergert aan verwassen kleding of vervelende pluisjes? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar hoe kan een kledingstuk anders uit de wasmachine komen als deze erin ging. Hoe blijft jouw kleding als nieuw? Wij geven je 5 tips!

1. Was jij elke dag?

Was kleding niet te vaak, elke wasbeurt is namelijk slijtage. Kleding wordt er niet mooier op als je het te veel wast. Dus gooi niet aan het eind van de dag alles in de wasmand, maar hang je kledingstuk goed uit of spuit deze in met een textielspray. Dat laatste is trouwens ook nog eens beter voor het milieu.

2. Hoe heet was jij?

Check altijd het label, stel de hoogte van de tempratuur in en gebruik het juiste wasmiddel. Combineer geen donkere met lichte kleding. Er bestaat zelfs voor iedere kleur een speciaal wasmiddel. Let wel op, dat er voor ieder wasmiddel een temperatuur kan gelden.

3. Gaat dat wel samen?

Combineer geen spijkerbroeken of handdoeken met hoodies of shirts. Zo wordt je shirt snel oud, krijgt het een verwassen kleur of geeft het pluisjes. Was in het begin alles op dezelfde kleur. Nieuwe kleding kan namelijk de eerste paar keer nog afgeven. En waarom dacht je dat je moeder wasverzachter alleen gebruikt voor de geur? Dat klopt deels, maar het beschermt vooral je kleding!

4. Aftersales voor jouw was

Haal de was zo snel mogelijk uit je machine als het programma klaar is om te drogen. Zo voorkom je kreukels en geurtjes. Drogen doe je aan de lijn of in de wasdroger. Duurzaam en voordelig is uiteraard de waslijn. Niet alle kleding mag in de droger, check hiervoor het label. Laat na een wasbeurt de deur en het doseerbakje openstaan zodat de machine kan drogen. Zo voorkom je geurtjes. Maak de wasmachine af en toe schoon. En vergeet niet het zeepbakje. Dit is een belangrijke bron van vieze luchtjes.

5. Fix je eigen kleding!

Meesterlijke tip! Heb je last van pluisjes op je kleding? Gooi deze niet weg! Er is een vrij simpele oplossing om jouw kleding weer te laten shinen als nieuw. Voor ons was dit toch wel de ontdekking van 2020. De pluizentonduese of wel pluizendief, is een handig apparaat op batterijen. Door het langzaam over je kledingstuk te laten glijden, zullen je pluisjes verdwijnen. Je kunt na een simpele behandeling gewoon weer netjes voor de dag komen!

Links voor de behandeling – rechts na de behandeling
Tagged , , ,