5 unieke Lissabon tips!

De ultieme mix van het leven komt samen in Lissabon. Naast de toeristische highlights zijn er tal van spots die je nog kunt ontdekken. In Lissabon wordt volop geleefd langs de Bourgondische maatstaven. Hoe je jouw trip net even dat extra gevoel geeft, lees je hier!

Wijn & spijs voor de juiste prijs

Een van ons favoriete restaurants in Lissabon is By the Wine. Naast dat je hier heerlijk kunt eten, zullen obers je voorzien van bijpassende wijnen. Het plafond van het restaurant is volledig bedekt met lege groene wijnflessen. Een fenomenaal kunstwerk! Tip: reserveer op tijd een plekje, want het restaurant is ook erg populair bij de locals.

Multicultureel kroegen?

Na het diner nog even een drankje doen in een leuke bar? Op 300m ”downhill” vind je de bar Crafty Corner. Bij de juiste temperatuur is de voorpui opzij geschoven en kun je genieten van een dj of live muziek. Deze bar staat vooral bekend om haar grote bierkaart, deze bestaat uit bieren afkomstig uit de hele wereld. Lust je geen bier? Geen probleem je kunt ook kiezen uit genoeg wijnen of andere dranken.

Ervaar het Portugese fanatisme

Sportliefhebber? Wat je echt niet mag missen, is een wedstrijd van Benfica, een aanrader! Koop vooraf simpel een ticket via de website van de club. (niet via louche handelssites zoals Viagogo e.d.) Ga van te voren al wat eerder naar het stadion toe om de sfeer te proeven. Naast de snelweg staan nog eetkraampjes die hoorde bij het oude stadion. Oude oma’s staan als marktverkopers in de rij, zodat jij een lekkere hotdog kan scoren. Daar begint al de gezelligheid! In Portugal is een wedstrijd een familie uitje. Drie generaties samen in een vak, is geen uitzondering hier. Prachtig om te zien.

Step by step

Tijd voor iets actiefs! Okee, semi actief. Je zult een elektrische step vast al eens voorbij hebben zien racen. Gezien de vele kasseien en heuvels is het niet het perfecte vervoersmiddel in Lissabon. Ga wel langs de rivier de Taag met de step, want in de stad zelf zijn er allemaal klinkers en geloof ons, dat rijdt niet prettig! Het kan langs de Taag nog wel eens waaien, zorg dat je een hoodie of vest bij je hebt om het niet te koud te krijgen.

Start bij de Torre de Belém en step langs de rivier en onder de Ponte 25 de Abril door, daar zijn wij ter voet verder te gaan om LXFactory te bezoeken en lekker te lunchen.

Wat niet mag ontbreken aan je trip in Lissabon is een wijnproeverij! Op het mooie plein in de stad vind je de wijnproeverij: Wines and Taste of Portugal. Je kan een privé wijnproeverij doen of in een groep. Je leert over de wijnen die uit verschillende streken komen in Portugal. Iedere streek is dan ook trots op hun eigen wijn!

Tagged , ,